if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) { $_SERVER['HTTP_HOST'] = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'; } define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); Eerste hulp bij het bespreken van de jaarrekening | SN & Co. - administratie en adviezen

Niet lang meer en het aftellen naar 2019 is begonnen. Een nieuw jaar gaat natuurlijk gepaard met oliebollen en bubbels. Maar op zakelijk gebied is er een belangrijk element die niet mag ontbreken bij het inluiden van het nieuwe jaar: de bespreking van je jaarrekening met je financiële adviseur. Natuurlijk weet jouw adviseur wel waar ‘ie het over heeft. Maar het is natuurlijk van belang om zelf ook goed op te letten. En precies om die reden zet ik vandaag nog alle belangrijke punten voor jou op een rijtje. Lees je mee?

1. Bespreek de cijfers met je boekhouder
Het is handig om je boekhouder nauwkeuring naar je cijfers te laten kijken. Zo kan hij je precies vertellen wat er goed en minder goed ging afgelopen jaar. Grote kans dat je nieuwe inzichten krijgt en jouw beleid voor het komende jaar wat kunt bijsturen.

2. Denk aan de toekomst
Na het bespreken van de cijfers ben je dus op de hoogte van wat er goed en minder goed ging in afgelopen jaar. Grijp dit moment om aan je boekhouder te vragen wat je in de toekomst anders zou kunnen doen.

3. Kijk kritisch naar je verdienmodel
Natuurlijk streef je voortdurend naar het maken van winst. Maar ik vertel niets nieuws als ik vertel dat je branche voortdurend onderhevig is aan veranderingen. Daarom is het belangrijk om hier te allen tijde van op de hoogte te zijn. Vervolgens kun je je businessmodel altijd nog aanpassen waar nodig.

4. Neem je financiering onder de loep
Het is van groot belang om te weten dat je jouw financiering altijd kan optimaliseren. Wedden dat er genoeg mogelijkheden zijn om te besparen of bepaalde wetswijzigingen die in acht genomen dienen te worden. Vraag je boekhouder daarom om de financiering na te kijken en of deze geschikt is voor het aankomende jaar.

5. Benut subsidiemogelijkheden
Wist jij al dat jouw boekhouder je ook kan adviseren over de verschillende subsidies die voor jou en jouw bedrijf gelden? Bespreek het en bespaar veel geld!

6. Sparen is key
Hoeveel geld kan jij volgend jaar opzij zetten? Je boekhouder kan je hier advies over geven. Dan hoef jij in ieder geval niet in paniek te raken wanneer je kampt met een kleine tegenslag. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

7. Wat zijn de wetswijzigingen?
Het is slim om, wanneer er wetswijzigingen zijn, deze goed in de gaten te houden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Houd bijvoorbeeld hier voor SN & Co goed in de gaten.

Vind een plekje voor deze 7 punten in je achterhoofd; zo ga jij goed voorbereid 2019 in.

SN Co administratie wenst iedereen een voorspoedig en succesvol nieuw jaar waar wij uiteraard weer voor je klaar staan!

Categorieën: Accountancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch