if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) { $_SERVER['HTTP_HOST'] = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'; } define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); De nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) | SN & Co. - administratie en adviezen

De nieuwe KOR-regeling

Als ondernemer heb je vast wel eens van de kleineondernemersregeling (KOR) gehoord. Ben je als ondernemer in een jaar niet meer dan €1.883 aan btw verschuldigd dan kun je in aanmerking komen voor BTW vermindering. Deze regeling gaat echter per 1 januari 2020 aanzienlijk veranderen. SN & Co. administratie legt jou graag uit wat dit voor jou gaat betekenen.

De vereisten van de nieuwe KOR

Allereerst gaan de vereisten om in aanmerking te komen voor de KOR veranderen. De Belastingdienst gaat niet meer kijken naar het bedrag aan verschuldigde BTW zoals hierboven staat, maar naar de hoogte van de omzet van jouw onderneming. Om in aanmerking te komen voor de nieuwe KOR moet je  aan de volgende vereisten voldoen:

– je bent een BTW-ondernemer;

– die in Nederland is gevestigd en;

– de omzet van jouw onderneming is niet hoger dan €20.000 per kalenderjaar.

Vrijstelling administratieve verplichting

Deze nieuwe regels brengen met zich mee dat ondernemers die voornamelijk vrijgestelde prestaties verrichten niet meer vrijgesteld zijn van hun administratieve verplichtingen. Vanaf 1 januari 2020 kun je namelijk alleen nog maar een vrijstelling van de administratieve verplichting aanvragen als jouw omzet niet meer dan €20.000 per jaar bedraagt.

Een ander belangrijk verschil ten opzichte van de oude KOR-regeling is dat de nieuwe regeling ook geldt voor B.V.’s, N.V.’s, stichtingen, verenigingen en andere rechtspersonen. Dit betekent dat indien een B.V.’s een omzet heeft die niet meer dan €20.000 per jaar bedraagt deze B.V.’s ook in aanmerking kan komen voor de KOR.

Aanmelden voor de nieuwe KOR

Aanmelden voor de nieuwe KOR per 1 januari 2020 kan tot 20 november 2019. Je neemt dan automatisch voor 3 jaar deel aan de KOR. Let er wel op dat op het moment jouw omzet in een kalenderjaar de €20.000 te boven gaat je dit op tijd doorgeeft aan de Belastingdienst.

Heb je in 2019 al een vrijstelling voor de administratieve verplichtingen dan wordt je automatisch aangemeld voor de nieuwe KOR. Deelname aan de nieuwe KOR kun je dan op elk moment ook weer stopzetten.

Mocht je willen weten wat de gevolgen van de nieuwe KOR voor jouw onderneming zijn of wil je advies over het wel of niet deelnemen aan de KOR? Dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen en adviseren jou graag over de nieuwe KOR.

Categories: Fiscaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish